Bérces Dóri

2018 óta tanyán élek, öshonos faiskolában tevékenykedek. Permakulturá és Átalakuló közösségek képző vagyok.

Televíziós és rádiós újságírással foglalkoztam, amikor még pesti voltam. Aztán kecskeméti lettem. A civil életbe öt éve csöppentem egy környezettudatos kampány mentoraként. E program segítségével született meg a Mozgalom az Átalakuló Kecskemétért, azaz a MÁK csapata, amely az Átalakuló Városok elveinek mentén, azok módszerével igyekszik tevékenykedni. Ennek a közösségnek vagyok egyik alapító tagja. Mivel az utam pár faluval odébb vezetett egy tanyára, ezért távolabbra léptem ettől a közösségtől és reményeim szerint a szomszédjaimmal hasonló összefogást sikerül összehozni idővel.

Érdekel, hogy miként születik és működik egy kisközösség, mi inspirálja és mi akadályozza a munkájukat, hogyan tudnak jól együtt-működni az emberek.

A tanyasi lét a mindennapjaim részévé tette mindazt, amiben eddig hittem. A szelíd és önkéntesen szerény életformát a maga nehézségeivel, a munkás hétköznapokkal. Cserébe tényleg a természet részeként lehet létezni egy érzékeny, de eleven közösségi hálóban. Az élethez közelebb kerültem, a kiszámíthatóságtól, a fogyasztói világ biztonságától, de zajától is távolabb.

A helyi élelmiszer téma a kedvencem.

Elérhetőség: berces.dora@atalakulo.hu

Hozzászólások

FFeri képe

FFeri képe

FFeri képe