2019. feb 26.

Készen álltok a nemzetközi Átalakulás Állapotfelmérő Hónapra?

Sokaktól kaptunk olyan visszajelzést, hogy az állapotfelmérés újraindította, felélénkítette és átértékelte a csoportot. Az állapotfelmérés egyfajta keretrendszer az Átalakulás legfontosabb vonatkozásairól szóló beszélgetés számára. Itt a lehetőség, hogy kiderüljön, mi jelent kihívást és mi megy jól a csoportotok számára, azonosítsátok, hogy mit akartok továbbra is folytatni, és mit kell leállítani vagy megváltoztatni!  S ami még jobb: mindezt egy sokkal nagyobb, nemzetközi kísérlet részeként tehetitek meg. Számunkra nagyon fontos, hogy kapcsolatba lépjünk egymással, támogassuk egymást, és a határokon és a különbözőségeinken átívelve osszuk meg egymással tapasztalatainkat!

Az Átalakulás Mozgalom önfejlődését segítendő, az Átalakulás Hálózat kifejleszt egy új platformot, ahová az Átalakulás Csoportok feltölthetik az állapotfelmérésük eredményét.

Ennek köszönhetően sokatmondó, élő és valós képet kapunk a globális Átalakulás Mozgalom állapotáról. Így az állapotfelmérés nem csak a saját Átalakulás Csoportotok számára lesz azonnal hasznos, hanem a csoportosított eredmények befolyásolni fogják az új segédanyagok kidolgozását, esetleg széleskörű eszmecserét indíthat az Átalakulás Mozgalom következő lépéseiről, és befolyásolhatja a döntéshozókat, a pénzügyi támogatókat, a médiát és a közvéleményt. Tegyük még átláthatóbbá a mozgalmunkat, és fedezzük fel közösen a bennünk rejlő potenciált!

Hogyan vehettek részt a kísérletben?

Az állapotfelmérés rendkívül egyszerű - csak egy kis előkészület kell hozzá, és részt vehettek márciusban a folyamatban:

  1. Töltsétek le az állapotfelmérést innen https://transitionnetwork.org/do-transition/healthcheck/ (15 nyelven, köztük magyarul is elérhető)
  2. Szervezzetek egy 3-4 órás találkozót az Átalakuló csoportotok számára 2019 márciusában!
  3. Egyezzetek meg abban, hogy legalább a csoportból egyvalaki átolvassa az állapotfelmérés útmutatóját a találkozó előtt, hogy ő vezessen végig titeket a folyamaton.

Ennyi!  

Vigyétek bele a találkozóba a saját stílusotokat, alakítsátok úgy, hogy minél gyümölcsözőbb és vidámabb legyen.  Vannak csoportok, amelyek közös eszem-iszomot vagy bulit rendeztek a találkozó előtt vagy után.  Mások egy érdekes helyszínen találkoztak, vagy olyan helyen, ahol közel érezhették magukat a természethez.  Lehet, hogy érdemes keresni valakit a csoporton kívülről, hogy legyen ő a facilitátorotok.  

Napokon belül újabb, a Nemzetközi Átalakulás Állapotfelmérő Hónappal kapcsolatos információkat jelentetünk meg itt.  Majd március 1-jén beindítjuk a rendszert, és további útmutatást nyújtunk arra vonatkozóan, hogyan tudjátok megosztani a csoportotok eredményét a többiekkel.  

Reméljük, csatlakoztok hozzánk ebben az izgalmas nemzetközi kísérletben!  Ha használjátok a Facebookot, regisztráljatok az eseményre itt, és nézzétek meg, kik a további résztvevők!