MÁK - Mozgalom az Átalakuló Kecskemétért

Mi egy sokszínű banda vagyunk, s viszonylag laza kapcsolatban állunk egymással. Ha valami nagyobb szabású tennivalónk akad, akkor rendszeresen összejövünk és tervezünk, majd később nyélbe ütjük. Szeretünk együtt munkálkodni, sok baráti szál szövődött a tagok között. Majd' mindegyikünknek van valami fejlövése, s vannak közösek is. Például a helyi gazdák által vegyszermentesen termelt portékák ügyét nagyon szeretjük. A szelíd mezőgazdálkodást is (biogazdálkodás, permakultúra), az önellátásra törekvést (magfogás és magcserebere, "csináld magad" dolgokat, kalákázást) és így tovább. Abban hiszünk, hogy okosabban és barátságosabban sokkal élvezetesebb élni. Úgyhogy igyekszünk a természetet kímélő megoldásokat választani az élet minden területén, illetve a közösségi részvételt, döntéshozatalt erősíteni. Ez utóbbi még nehezen megy, de roppant derűlátóak vagyunk!

Mi hozott titeket össze?: 

Konkrétan az Átalakulásban című film. Illetve Tracey Wheatley. Két emberke találkozott, aki fontosnak tartotta az Átalakuló Városok Mozgalmáról szóló filmet, aztán szerveztek filmnézést, elhívtak embereket, ők megint másokat. Így kezdődött. Fontos megjegyezni, hogy a Kecskeméti Ifjúsági Otthon Zöld Ernyő projektje teremtette meg a lehetőséget arra, hogy ezek az emberek egyáltalán tudjanak a filmről, tudjanak egymásról és összejöhessenek. A kezdeti lépésekben ez nagy segítség volt.

Amire büszkék vagyunk: 

Büszkék vagyunk arra, hogy évek óta létezünk. (Ez már nagy szó!) Aztán arra is, hogy bár sokat változott a tagság, a célok, de eddig tudtunk rugalmasak maradni. Hogy tudunk jó eseményeket összehozni. Célokat kitűzni.

A legjobb pillanat: 

Valószínűleg ahányan vagyunk, annyiféle legjobb pillanatunk van. Ezt a részt offolnánk.
 

Jó tanács: 

Talán az, hogy vigasztaljon mindenkit a tudat: közösséget teremteni kemény meló. Nemcsak mert nincs benne rutinunk, hanem mert kész megoldások sincsenek. Csak lazán, sok érzékenységgel és a többi menni fog!

Együttműködés további közösségekkel: 

Sok kedves emberrel működünk együtt helyben. Vannak köztük szervezetek, informális közösségek és hasonszőrű célokért tevékenykedő emberek. Aztán tartjuk a kapcsolatot más vidékeken munkálkodókkal is.

Telefon: 20 968-68-65
Kapcsolattartó: 
Kovács Bence
Tagok száma: 
15
Témák: 
közösségi kert
Egyéb témák: 
Szatyor rendszerű bevásárlóközösség