Balogh Lili

Okleveles Permakultúra Tervező, Tropikus agrármérnök (MSc), Biomérnök (BSc)

Kiskoromtól kezdve a Természet és a finom, egészséges ételek nagy rajongója voltam. Ez semmit se változott, sőt! Tanulmányaim során egyre jobban a fenntartható mezőgazdaság és élelmiszer-rendszerek felé vettem az irányt, majd diplomám megszerzése után jobban belemerültem az agroökológiába és a városi mezőgazdálkodásba. Nem kellett sok - csak a megfelelő gazda-, hogy az aktivistáskodás egy magasabb szintje magával ragadjon. Azóta csatlakoztam az élelmiszer-önrendelkezés nemzetközi mozgalmához, ennek köszönhetően ismerkedtem meg a Védegylet munkásságával 2016-ban -tizenkét külföldön töltött év után - és lettem önkéntesük.

2018 januárjától már munkatársként foglalkozom ezekkel a témákkal; munkakörömbe tartozik a FAO civil szervezeteknek szóló Konzultációjának megszervezése, a BOND H2020-as projekt, valamint próbálok bekapcsolódni a többi projektbe - hisz’ együtt működünk!

Terveink közt szerepel egy “Agroökológia az alapoktól” eseménysorozat, aminek célja, hogy megismertesse egy nagyobb közönséggel az agroökológia környzeti, társadalmi, gazdasági és politikai vonatkozásait. Hiszem, hogy a civilizációnk alapja az élelmiszer és annak termelési és fogyasztási kultúrája. Ezért tartom kifejezetten fontosnak a minőségi kapcsolatunkat az étellel, az azt megtermelőkkel és a Természettel, annak érdekében, hogy nagyobb harmóniában éljünk magunkkal és embertársainkkal.