Biopiac - Debrecen

A Bioudvar Közhasznú Egyesület 2009 decemberében alakult a Debreceni Biopiac működtetése céljából, mely viszont 2003 nyarán, az aktív Debreceni Biokertészkörnek köszönhetően jött létre, akik a mai napig is annak magját, bázisát adják. Csak olyan a termelők, kisebb-nagyobb biokertészetek, gazdaságok árusítanak, akik nem csak beszélnek, hanem aktívan tesznek is a környezet és természetvédelemért.

Cél: 

A Biopiac termékeinek minőségét garantálja, hogy minden árusítót bioellenőrző szervezet ellenőriz, s hogy a kereskedőknek e mellett a Kelet-magyarországi Biokultúra Egyesületnek is tagjának kell lennie, bizonyítva, hogy nem csak anyagi érdeke és a divat hulláma vetette a biocsoporthoz.

 

 

Lépések: 


Első a termelés, ellenőrzés, aztán a kapcsolatépítés a vevőkkel, (gazdaságlátogatás, kóstoltatás),árusítás. Továbbá amit megtermelünk, abból rendszeresen főzünk a Biopiacunkon, hogy rögtön "ízélménye" is legyen a vevőnek.

 

 

 

Eredmények: 

Rendszeresen részt veszünk kiállitásokon, vásárokon, jótékonysági rendezvényeken (óvodák, idősotthonok, Anyaotthon támogatás).

A Biopiacon szüreti mulatság, gyereknap, disznóvágás, "Főz a Biovásárló, Biogazda, Biogazdasszony" stb. Szinesítjük a szombatokat ezekkel az alkalmakkal.

 

Tanácsok: 

Elhivtattottság, szemléletváltás, megfelelő társak megtalálása (ez a legnehezebb!!). A gazdálkodásban benne kell lenni, csak úgy megy, ha műveljük is, nem csak tanitjuk!

 

Kezdeményezők: 

Helyileg a debreceni Biokertészkör, mint a biokertészek magja. Regionálisan a Kelet- Magyarországi Biokultúra Egyesület, országosan a Biokontroll Hungária Kft és az Ökogarancia Kft, mint ellenőrzőszervezet.

Kontakt személy: 
Nagyné Marján Zsuzsa
Helyszín: 
Bioudvar
Kandia u.14.
4024, Debrecen
Magyarország
Telefon: 6702793708
HU
Támogatók: 
Biogazdák, vásárlók
Témák: 
helyi termelői piac
Egyéb témák: 
biopiac