Kardos Etelka

Édesapámnak mindig volt kertje, fő célja a család széleskörű, egészéves ellátása volt gyümölccsel-zöldséggel, ebbe nőttem bele. Zenei iskoláim után a Kertészeti Egyetemre jártam, ott a gyógynövények felé fordult érdeklődésem.
Egyetem után családunkkal Angliában éltünk, ahol 2005-ben elvégeztem a permakultúra alaptanfolyamot. 2006-ban Baji Bélával kezdtük szervezni a Magyar Permakultúra Szövetséget, amely napjainkig informális baráti társaságként működött, előadásokat, tanfolyamokat tartottunk. Idén tavasszal hivatalosan is megalakultunk, és júniustól mint Permakultúra Egyesület működünk.
 
Hazatérésünk után végigjártuk Magyarországot, megismerkedtem az Élőfaluhálózat tagjaival, hosszas keresés után lányaimmal 2008-ban költöztünk Nagyszékelyre. Több családdal együtt megalakítottuk a KÖRTÉ-t, a Közösségi Önellátásra Ráhangoló Tudatos Együttműködést.  A KÖRTE sokat változott, megtapasztaltuk a napi szintű közös munkákodás örömét, az elköltöző tagok hiányát.

A KÖRTE és a helyi családokkal való sokrétű együttműködés nagyon fontos számomra, a Kisközösségek Átalakulásban programjai sokat segítettek eddigi tapasztalataim rendszerezésében, tudatosításában, és megerősítettek a választásban.