SZIA InDaHouse Hungary

Önkéntesek utaznak rendszeresen egy kicsi faluba, Perére. Céljuk a gyerekek fejlesztése, esélyeik kiegyenlítése a többségi társadalomhoz képest. Emellett a felnőttekkel egy éve dolgozunk egy munkacsoportban, amelynek az elején az adománygyűjtés volt a feladata, de ma már más közösségi kezdeményezéseket visznek végig, egyre önállóbban. Közös társadalmi vállalkozást hoztunk velük létre, egy falusétát és egy vendégházat.
 

Cél: 

Elsődlegesen a gyerekek esélyeit szeretnénk növelni, kompenzálni azokat a hátrányokat, amelyek a szegénység, az elszigeteltség és az alacsony minőségű oktatás miatt érik őket. 

Lépések: 

Először a gyerekprogramot indítottuk el, majd egy évvel később a felnőttek munkacsoportja is beindult. Két évvel az első perei önkéntes program és három évvel az ötlet megszületése után beindítottuk a perei felnőttekkel közös társadalmi vállalkozásainkat: a perei falusétát és egy vendégházat. Utóbbi célja az önkéntes program fenntarthatóvá tétele.
 

Eredmények: 

A legnagyobb eredmény a csapatmunka, ami kialakult a pereikkel közösen. 

Tanácsok: 

Először mindenképpen menjenek el hasonló kezdeményezéseket megnézni, belülről megismerni és utána lassan, lépésről lépésre haladjanak, ne siettessenek semmit. 
 

Kezdeményezők: 

Programunk vezetője Benkő Fruzsina, szociális munkás. Az önkéntesek az élet minden területéről érkeznek. A program a Szociális Innováció Alapítvány egyik tevékenysége.
 

Kontakt személy: 
Benkő Fruzsina
Helyszín: 
Pere Pere
Magyarország
Telefon: 06-705704950
48° 17' 5.9352" N, 21° 7' 17.3028" E
HU
Támogatók: 
NCTA, www.adjukössze.hu, DM Kft.
Témák: 
társadalmi vállalkozás