8tól8ig (Auróra)

A 8tól8ig közössége egy jobb VIII. kerületért, élhetőbb Csarnoknegyedért tevékenykedik. Célunk az itt élők életkörülményeinek javítása, érdekeik képviselete, a közterek színvonalának emelése, a Csarnoknegyed – és hosszabb távon – a kerület megítélésének javítása. Működésünk alapja, hogy nyolcadik kerületi ügyeket karoljunk fel az itt élők bevonásával, ez által megteremtve egy helyi közösséget.

Csatlakozz hozzánk, ha te is tennél a változásért! Keress meg bennünket, ha tudsz olyan problémáról, amivel más nem - vagy nem jól - foglalkozik!

Cél: 

Az itt élők életkörülményeinek javítása, érdekeik képviselete.
Hozzájárulni a közterek színvonalának emeléséhez, a Csarnok- negyed – hosszabb távon – a kerület megítélésének javításához.
A helyi ügyek felkarolása az itt élők bevonásával.
Végső soron a helyi közösség megszervezése, a helyi ügyekbe való beleszólásá- nak támogatása.
Egy platform, ami mindannyiunkról szól.

Lépések: 

Azt tűztük ki elsőként, hogy rávegyük az önkormányzatot a negyed köztisztaságának javítására, továbbá szeretnénk, hogy – főképp a Bérkocsis utcában – biztonságosabb legyen a közlekedés. De ezek csak az első lépések, amolyan próbarepülésnek számítanak. Sok tervünk van, kis lépésekkel kezdünk, reméljük, hogy a lakosok támogatásával sokkal többet is tehetünk a Csarnoknegyed és általában a Józsefváros életkörülményeinek javításáért.

Tartsál velünk Te is, várjuk jelentkezésed!

Eredmények: 

Több mint 600 ajtón kopogtattunk, elértünk rengeteg helyi lakost, sokukkal személyes interjút készítettünk. Kialakult egy stabil közösség, heti rendszerességű csoporttalálkozóink vannak, és a helyi ügyek mellett foglalkozunk szervezetfejlesztéssel, kommunikációval és az első kampányaink beindításával.

Kezdeményezők: 

Az Auróra közösségszervező munkacsoportjának önkéntesei. Az Aurórát társadalmi vállalkozásként hoztuk létre lassan két éve, azzal a céllal, hogy egy nyitott közösségben összekapcsoljuk a kulturális programokat, a civil és aktivista szervezetek munkáját, a közösségépítést és a szórakozást. Működésünk célja, hogy stabil bázist alakítsunk ki, ahol szociális- vagy kulturális terülteken működő emberek, csoportok és non-profit szervezetek találkozhatnak, megoszthatják ötleteiket és új együttműködéseket valósíthatnak meg közösen. 

Kontakt személy: 
Ásmány Lívia
Helyszín: 
Auróra
Auróra u. 11.
1084 Budapest
Magyarország
Telefon: 6202648344
HU
Támogatók: 
OSIFE (Open Society Initiatives for Europe) és a CKA (Civil Kollégium Alapítvány)
Egyéb témák: 
közösségszervezés, helyi érdekérvényesítés