Adacs-Bábony Szociális Szövetkezet

A két településről összeállt 8-10 fős csapat tagjaival 2011-ben alapítottuk Szociális szövetkezetet. Bizalmi és baráti kapcsolatunkat a Civil kollégium által szervezett közösségépítő alkalmak alapozták meg.
A csapat mindenki számára nyitott eseményeket szervez és több önkéntessel dolgozik együtt.
Érdekes lehet az is, hogy a szövetkezetben olyanok fogtak össze, akik elkötelezettek a településük iránt, a közösségiség iránt, és akik saját erőforrásaikat is a közös ügy szolgálatába hajlandók állítani.
Fő célunk, hogy minden tagunkat biztonságos, szolidáris közösség vegye körül, amely lehetőséget ad az értelmes, élhető életre. Azt szeretnénk elérni hosszútávon, hogy a munkanélküli és valamilyen szempontból a munkaerőpiacon hátrányt szenvedő tagjaink számára valamilyen formában munkalehetőséget és jövedelmet biztosítsunk (ezt komolyan gondoljuk, nem a törvény szövegének akarunk megfelelni!).

A kezdet: 
baráti körből nőtt ki
szomszédok álltak össze
Mi hozott titeket össze?: 

A szövetkezetről már több éve elkezdtük beszélgetni. Latolgattuk a tevékenységi lehetőségeket, sok embert megszólítottunk, beszélgetéseket szerveztünk, kipróbáltunk néhány dolgot közösen. Végül maradt egy erős mag, akik úgy gondolták, hogy akkor is érdemes megalapítani a szövetkezetet, ha most még pontosan nem, csak nagyvonalakban tudjuk, hogy mivel foglalkozunk majd.
Abból indultunk ki, hogy mihez értenek a tagok, milyen kapcsolati hálónk van, kik lehetnek a partnereink és mi az, amire szükség van – főként helyben.
Az alapításra 2011 áprilisában került sor Kunadacson. (Dél-Alföld, Felső-Kiskunság)

Kunbábony tanya
Kunszentmiklós
Kapcsolattartó: 
Mészáros Zsuzsanna
Tagok száma: 
10
Témák: 
közösségi kert
helyi pénz / cserebere / időbank
szociális szövetkezet
Egyéb témák: 
helyi élelmiszer