Hírek

2021. máj 3.

"Helyi ügyekben kiállunk az élhető, zöld város mellett: akár Újbuda túlépítése, akár a Galvani híd beruházásról van szó és véleményeztük a kerületi klímastratégiát és a környezetvédelmi programot is... A KörTér az Új Koma Háló tagja. Együttműködünk más újbudai szervezetekkel is pl. a Védegylettel és a Hamzsabégi sétányvédő POPÉK-kel. A Galvani körúttal kapcsolatban összefogtunk a Kiserdővédőkkel és a StadiOFF csapatával."

2021. máj 3.

Egy olyan központot raktunk össze az érdeklődési köreinkből, amivel szerintünk otthonosan tudjuk a közösségünket vendégül látni, hitelesen informálni és reméljük jó példával elöl járni társadalmi és környezetvédelmi szempontból. Ahol jó együtt lenni. Fontos, mindannyiunkat érintő témákban kulturáltan vitázni, nem csak mondani, de cselekedni is, vagy csak meginni egy teát egymással. Mozgatórugóink a fenntarthatóság és az egymásra való érzékeny odafigyelés, együttműködés.

2021. ápr 15.

A Zuglói Kenyérközösség egy bevásárlóközösség, állandó átvevőpontot és termelői piacnapokat biztosít a Zugloi tagságnak és az őket finomságokkal ellátó, fenntartható módon müködő gazdáknak. Tervei vannak pedig még ennél is tőbbet felkarolni. Egyik alapító tagja, Ashlock-Kéthelyi Eszter mesél...

2021. ápr 7.

 

Mit jelent fenntartható módon működtetni egy éttermi konyhát? Lehetséges-e "körforgásban" gondolkodni, menüt tervezni és vendégeket fogadni úgy, hogy minél kisebb lábnyomot hagyjunk az ebédünk után? Szerintük igen, komoly odafigyeléssel, lehet fenntarthatóan működni, erről most már papírunk is van.  Az Átalakuló Wekerlei Közösségi Szövetkezet által működtetett "KöZöS" kávézó és konyha fél évvel a nyitás után megnyerte a Felelős Gasztróhős szakmai díját. 
De milyen, ha a 'helyi zöldek" figyelmüket a konyhára fordítják ?
Legelünk? 


 

2019. már 1.

Izgatottan indítjuk el az Átalakulás Mozgalom első, nemzetközi állapotfelmérő hónapját.

Sok Átalakulás Csoport már megszervezte erre a hónapra az összejövetelt, amelyen kitöltik az állapotfelmérést.  Ha ti még nem találkoztatok emiatt, még mindig nem késő részt venni benne - a blogbejegyzés végén találjátok a részleteket.

2019. feb 9.

A klímaváltozás hatásai már most is kézzelfoghatók és valóságosak. A hírekből minden nap láthatjuk az életet, az állatvilágot és a bolygót veszélyeztető kockázatok újabb és újabb példáit. Mind érezzük, hogy szétfeszít belülről a cselekvés kényszere, és félünk, hogy ez a helyzet túlságosan nagy és összetett ahhoz, hogy mi megoldhassuk.

2018. szep 25.

Az Átalakuló Közösségek és a Magyar Permakultúra Egyesület 2017-ben létrehozott egy 4 napos, hazai viszonyokra tervezett tananyagot, ami több gyakorlati feladat foglal magában, mint a 2 napos bevezető képzés és a Permakultúra “átalakulós” vonatkozásával, a társadalmi oldalával is foglalkozik, egységként kezelve a közösség és a kert tervezését. A Nyimi Öko Közösség pontosan egy évvel a nagyszékelyi próbaképzés után szeptember 13-tól 16-ig sikeresen megszervezte és lebonyolította az első 4 napos Kisközösségi Permakultúra tanfolyamot.

Oldalak