Átalakuló Városok filmklub

Időpont: 
csütörtök, 2017, szeptember 7 - 19:0023:00
Helyszín: 
A38 hajó
Budai alsó rakpart
1114 Budapest

A városok növekedése a 21. században is megállíthatatlannak tűnik. De vajon szükséges-e, hogy ezek a városok élhetetlenek legyenek? A Cohousing, az Átalakuló városok és a Regen cities mind-mind olyan kezdeményezések, amik a vidék városba költöztetését, a közösségek újraéledését, magyarán egy fenntartható és élhető városi életformát céloznak. Vendégeink kiköltöző gazdálkodók és elméleti urbanista szakemberek lesznek. Az este folyamán megpróbáljuk megtalálni a választ olyan kérdésekre, hogy érdemesebb e vidéken újrakezdeni, vagy inkább az utcánkat kellene felrázni? Szót ejtünk majd a magyaroszági ökofalvak kudarcairól és sikereiről, illetve igyekszünk összegyűjteni az esemény oldalán a hazai és európai kezdeményezéseket, amik városi gazdálkodással foglalkoznak.

Vendégeink lesznek Szilasi Brigitta és Váradi Zsolt, akik 15 éve lettek városlakóból gazdálkodók. Tracey Wheatley a Védegylet átalakuló közösségek projektjének vezetője és az Átalakuló Wekerle csoport egyik alapítója.
Az est házigazdája Gajárszki Áron környezetmérnök lesz.

Filmként a Holnap (Demain) című 2015-ös francia filmet fogjuk vetíteni, amely egy babát váró pár egészséges, és természetes életmódot kereső világutazásának a látványos dokumentációja.

A programot az Ökofilmklub-Budapest szervezi.
Az Facebook eseményt itt találjátok