Ez mindent megváltoztat - filmvetítés a Grundkert klubban

Időpont: 
csütörtök, 2016, január 28 - 18:00 - 21:30
Helyszín: 

 

Helyszín: Gólya Pub Cummunity Centre

1083. Budapest, Bókay János utca 34. 

 A Védegylet a Civil Kollégiummal együtt tíz vetítési jogot vett meg az "Ez mindent megváltoztat" című filmre. A Grundkert Klub csapata bejelentkezett egy alkalomra és már ki is tűzték a vetítés időpontját és a helyszínét is. Íme a felhívásuk:

Gondoltál már úgy a klímaválságra, mint a helyi közösségek megerősödésének lehetőségére? Hagyod, hogy elsodorjon a változás, vagy te szeretnél a változás motorja lenni?

A film után beszélgetés Bérces Dórával a Mozgalom az Átalakuló Kecskemétért egyik alapítótagjával és a Kisközösségek Átalakulásban projekt résztvevőivel.

A vetítést pontosan kezdjük, helyfoglalás 17:30-tól.

Hosszabban a filmről: "Avi Lewist, a film rendezőjét Naomi Klein, a nemzetközi ismeretterjesztő irodalom egyik bestseller szerzőjének „This Changes Everything" (Ez mindent megváltoztat) című könyve ihlette. Az alkotás az olajkitermelés, a bányászat és a szénerőművek ellen világszerte harcoló helyi közösségek küzdelmeit mutatja be az Amerikai Egyesült Államoktól kezdve Görögországon át Dél-Indiáig. Azt látjuk, hogy az egészséges környezetért való küzdelemben az emberek újra felfedezik a kapcsolatok jelentőségét, a közösségek erejét. A film arra késztet, hogy átgondoljuk, milyen életet akarunk valójában élni, és ráébredünk arra, miért is meghatározó jelentőségű a klímaválság ennek a kérdésnek az eldöntésében. A film – címe ellenére – nem változtat mindenen, de lehetőséget teremt magunknak feltenni a kérdést: miben is kell változnunk, ha nemcsak "megúszni" akarjuk a legdurvább éghajlat-káoszt, de ugyanakkor szeretnénk egy élhetőbb társadalmat is létrehozni."