2018. jún 26.

Képes beszámoló az everness fesztiválról, ahol részt vett az átalakuló közösségek


Az átalakuló közösségek kitelepült az everness fesztiválra, hogy bemutassa a munkáját és inspiráljon érdeklödőket és ébredő közösségeket. Habár az everness fesztivál résztvevői jellemzően spirituálisabb és önmagát kereső, Én központú emberek, akik inkább saját magukra szeretnek koncentrálni, akadtak, akik érdeklődtek a zöld és közösségi témák iránt is. 

Képes beszámoló következik! 

 
Felállítottuk a rendezvénysátrat, kifeszítettük a molinónkat és elhelyeztük a szénával megtöltött farmerhuzatos ülőkéket. Készen álltunk a beszélgetésekre és a workshopokra.

 

 


Régi ismerősünkkel, Edittel futottunk össze, aki a nagyszékelyi átalakuló közösség tagja. Mivel a rendezvénysátrunkat nagyszékelytől kaptuk, - tudjátok, segítünk egymásnak, amiben tudunk - és Edit ebben a pillanatban tudta meg, hogy ez a nagyszékelyi sátor, mire ezt mondta: " De jó! Olyan mint ha otthon lennék!"

 Partnerünk a ne pazarolj is szinesítette a tevékenységünket. Ági ölében kisbabája Hanna. Ági a www.nepazarolj.hu blog szerzője és nemsokára egy vállalkozást szeretne indítani, ahol csomagolásmentes élelmiszert és zero waste életmódhoz szükséges használati cikkeket árulnak majd. Szeretnének hozzá egy kis kávézó részt, ahol workshopok és egyéb programok lennének, közösségi térként működve. 

 A nepazarolj kávézójában nem fog hulladék keletkezni, a kávé zaccból arcradír fog készülni. Itt az egyik főpróba. Ági éppen magyarázza az egyik érdeklödőnek, hogy mi és miért kell a kávézaccba, hogy jól működjön az arcradir. 

 Kávézacc a kíméletes, de tökéletes hámlasztásért. A méz baktérium- és gombaölő anyagokat tartalmaz plusz fertőtlenítő hatású. A fahéj visszaadja a bőr ragyogását és rugalmasságát. Az olívaolaj pedig.... https://www.nepazarolj.hu/zero-waste/termeszetes-borradir/ 

 Megvan a kávézó új reklám arca! 

 A hulladékmentes vásárlás első alapfeltétele, hogy legyen egy használható vászon zsákocskád. Itt Éva a soroksári Jószomszédok Egyesület vezetője - az átalakuló közösségek aktív tagja - pelenka öltéssel varja a szütyőt. Hanna szeme felcsillan a pelenka szó hallatán...

 A sátrunk gyermek barát volt. Vica a TÉGY egyesület, a lókúti átalakuló közösségek képviseletében a pici Vilmossal és Ági pedig Hannával mesélnek egy érdeklödőnek az átalakuló közösségekről.

  A kis Rafi éppen az átalakuló közösségek - helyi gazdaság című plakát - puzzle-jét rakja ki. Te is kérsz egy plakátot? 

 Volt nálunk kitűző készítés és vidám hangulat. Kászon segített kitűzőt készíteni. 

 A fesztivál nagyszinpadán vetítettük a Holnap című filmet. A filmben megjelenik az átalakuló közösségek (transition network) hálózata valamint a mozgalom angol alapítója Rob Hopkins is. Nem láttad még a Holnapot? Vetítenéd a filmet? Írj nekünk!    http://atalakulo.hu/holnap/

 Hogyan lehet motiválni a gazdákat az együttműködésre? Hogyan lehet elmozdulni a közösségi megoldások irányába? Miért hagytak fel sokan a háztájival vidéken? Ilyen kérdésekre kerestük a válaszokat.

 Anitáék közösségi vállalkozást szeretnének indítani. Éppen most pályáznak egy zöldség és gyümölcs aszaló építésére. Nagyon örült, hogy jöttek Pabloék is, akik a közösségi vállalkozás szakértői. A háttérben éppen épül Pablóék tanácsadó sátra.  

 Pabló éppen az előadását tartja  a közösségi vállalkozásokról. Te is hallanál többet erről? Keresd az Inspi-Rációt a Gyüttment fesztiválon!

 

 


Éva éppen tanácsot ad a közösségi vállalkozások iránt érdeklödőknek. Az Alsómocsoládi Közösségi Vállalkozásfejlesztő projekten keresztül mutatja be a lehetőségeket.  

 Ti is várjátok már a Gyüttment Fesztivált? Mi már nagyon! Találkozzunk Zebegényben Augusztus 23. - 26. között!

 

Tetszett a cikk? Kommentelj a facebookon!

 

Ha tetszik, amit csinálunk támogasd a munkánkat rendszeres vagy egyszeri adományoddal!