Kirsten Paabi

Kirsten Paabi, vezető tanácsadó, Ideas Bank (Ötletbank)
 
A Kisközösségek átalakulásban projekt egyik partnere. Az Ideas Bank szerepe a mentorálás, az értékelésben való részvétel és a norvégiai jó gyakorlatok ismertetése.
 
"Nagyon örülök, hogy a projekt partnere lehetek, mert az együttműködésüket az jellemzi, hogy egyaránt elkötelezettek vagyunk a helyi közösségeinkben és mindennapi életünkben való fenntartható változtatások iránt. Bár különböző környezetben és politikai rendszerben dolgozunk, ez a partnerség megerősít, hogy ugyanazon "globális faluban" élünk, és nyitottak vagyunk az egymástól, egymás sikereiből és kudarcaiból való tanulásra.
 
A Kisközösségek átalakulásban program erősen kapcsolódik az egyik projektünkhöz: Tolltól a tyúkig - patakoktól a folyóig. Városi zöld találkozóhelyek mindenkinek: norvég és nemzetközi trendek. Ez a projekt az Ideas Bank alapítvány egyik alaptevékenységéhez, a helyi fenntartható fejlődéssel kapcsolatos jó gyakorlatok és oktatási kezdeményezések dokumentálásához és elterjesztéséhez köthető. Egy új dokumentálási módszert tesztel, amely Oslo Sagene nevű kerületének különféle kezdeményezéseire épül. E kezdeményezések célja a város "zöld tüdőinek" létrehozása és a biodiverzitás növelése, és mindezek összekapcsolása az egészséges életmóddal, a társadalmi befogadással és a szegénység elleni küzdelemmel. Nemzetközi kitekintésünk során észrevettük, hogy ez egy globális trend. Nagyon várom, hogy júliusban meglátogathassam Magyarországot, és megnézhessek néhány, a Kisközösségek átalakulásban projekt keretében kifejlesztett projektet és kezdeményezést. Egy Sagene kerületi partnerünkkel, Susanne Guerrával érkezem, aki a fenntarthatósági iroda vezetője."
 
(Kirstennel, Susannenal ellátogatunk az Ópusztaszeri SZÖSZ ökotábor programjára július elején)