Kiss Szilvia

Ősgyökeres debreceni, pusztai születésű egyedülálló édesanya vagyok.

Mindig is mélyen érintett az éhező gyermekek látványa, a zöld felületek kiszorulása a városi területekről. S most Debrecenben a barátaimmal elkezdtük egy fenntarthatóbb, élhetőbb városi lét alapköveinek lerakását.

A debreceni Biodoboz rendszert (Pásztortáska Baráti Kör) koordinálom kettő éve, mely hozzásegítheti a tagokat és az újonnan csatlakozókat, egy tudatosabb fogyasztói szokás kialakulásához. S mivel úgy gondolom, hogy mindenkinek joga van az egészséges ételhez s léthez, szociális oldalon óvodák részére gyűjtünk adományokat, hogy ha pár napra is, de élő, magas tápértékű biozöldségeket fogyaszthassanak.

Ezenfelül sok apró területet ültetünk be, néha éjszaka, néha nappal, hogy szembesítsük az embereket azzal, hogy kevés kell ahhoz, hogy változzon valami, csak tenni kell és kimozdulni a drótkerítés hálója mögül. A szavakat kövesse tett, ha elégedetlenek vagyunk, mindezt természetesen erőszakmentesen is lehet művelni.

Az átalakulást lehetőségnek fogjuk fel, melyben nagy szerepet szeretnénk szentelni az együttműködésre, a megfelelő kommunikációra a városban élőkkel, ezért örültünk annak, hogy csatlakozhatunk az átalakuló mozgalmakhoz.

Kettő együttműködő szervezet is csatlakozott hozzánk, akik egyetértenek az elképzeléseinkkel, ennek nagyon örültünk, hiszen eddig minden teljesen civil – önkéntes alapon működött.

Hamarosan mozgó közösségi kertet indítunk útjára, mag- és palánta börzét szervezünk s közben készülünk az új szezonra a biodobozban, ami Májusban kezdődik egy másfél hónapos szünet után.

 

Elérhetőségeink:

www.biodoboz.hu

www.facebook.com/biodoboz

Elérhetőségek: 
Magyarország
HU