Mi-Csoda csapat

A Mi-Csoda egy érzelmi alapú közösségi együttműködési kísérlet Szentendrén. A micsoda.net oldalról:

Közösségünk magját évek óta foglalkoztatja a kérdés, hogyan lehet a leghatékonyabban működtetni olyan kisközösségeket, ahol egymás támogatásával erősíthetjük testi-lelki-szellemi működésünket. A célunk az ún. Életkert, egy önellátó ökofalu létrehozása Budapest vonzáskörzetében. Az odavezető út egyik állomása az együtt-lét gyakorlása: hogyan tudunk együttműködni egy közös tér fenntartása érdekében, hogyan tudjuk hatékonyan kezelni a fellépő konfliktushelyzeteket, mindennapi problémákat.

Mi köt bennünket össze? Egy világkép, amit megpróbálunk minél ideológiamentesebben megélni. A lényege, hogy megtapasztaltuk: az egymás közötti kommunikációt elmélyítve sokkal többet ismerhetünk meg, mint egy másik embert: akár az egész univerzumot. Erre építve szeretnénk megtanulni egymástól, hogyan tudunk a leghatékonyabban együttélni önmagunkkal, a társainkkal, a természeti és kozmikus környezetünkkel. Közösségünk együttélésének két alappillére az egyéni birtoklás minimalizálása és a konszenzusos döntéshozatal.

A Mi-Csoda alapvetően nyitott kezdeményezés, minden érdeklődőt szeretettel várunk a nyilvános rendezvényeinken, kirándulásainkon, tréningjeiken.

A kezdet: 
baráti körből nőtt ki
Mi hozott titeket össze?: 

Közös szándék az együttes irány meghatározására.

Amire büszkék vagyunk: 

A közösségi működés terén tudunk hozzájárulni a sok kisközösség által létrehozott tapasztalatok összességéhez. Például Átalakulás tréningek: egyének változásra sarkallása, folyamataik támogatása.

A legjobb pillanat: 

2015 június 15 beköltözés

Jó tanács: 

Gyertek el és beszéljetek velünk. Látogassatok meg másokat is.

Együttműködés további közösségekkel: 

Rügy Közösség: pár utcával lejjebb találhatók szintén Szentendre Pismány városrészében. 2014 elejével indultak.

Mi-Csoda ház
Bor u 6
2000 Szentendre
Telefon: +36706360333
Kapcsolattartó: 
Gerzsány Róbert
Tagok száma: 
8
Egyéb: 
Szentendrétől északra keresünk több hektáros területet a továbblépéshez.
Témák: 
szociális szövetkezet
társadalmi vállalkozás
természetgyógyászat
Egyéb témák: 
közösségi együttműködési kísérlet
Címkék: