Pancsinelló Játszóház

A Pacsinelló Játszóház 2014. szeptembere óta folytatja tevékenységét a Svájci Református Egyházak Segélyszervezetének (HEKS) támogatásával. Hetente két alkalommal, hétfőn és szerdán 9-13 óráig, játszóházas foglalkozást tartunk Kecskeméten, a  Mezei Utcai Közösségi Házban.

Cél: 

Projekt célja, a részvevő kisgyermekek hátrányainak csökkentése még az oktatási intézménybe, az óvodába kerülés előtt.

Továbbá a református gyülekezet tagjai és a helyi cigány közösség közötti közvetlen kapcsolat létrehozása. 

Lépések: 

Együtt játszunk, főzünk és különböző programokat tervezünk és valósítunk meg a gyerekekkel és szüleikkel. Értékeik tudatosításával, identitásuk megerősítését szeretnénk elérni. Folyamatosan épül a kapcsolat a helyi cigány közösség és a református emberek között. A roma kulturális örökség és a helyi szokások megismerésével törekszünk az előítéletek csökkentésére.

Eredmények: 

A játszóház működik. Rendszeresen résztvevő családokkal, egy működőképes közösség kialakításán dolgozunk. A református emberek érdeklődéssel kísérik a munkánkat, szívesen nyújtanak segítséget.
 

Tanácsok: 

Szoros kapcsolat szükséges a családokkal. Nem egy átlagos játszóházban kell gondolkodni, hanem játékon keresztül fejlesztünk a szociális kompetenciákat. Az egyéni igények nagyon fontosak, az egyéni fejlesztés, mert nincs két egyforma gyermek.

Mi alkalmazkodunk a helyi adottságokhoz, a területen folyó antiszegregációs programhoz, és az igényekhez.
 

Kezdeményezők: 

Kecskeméti Református Gyülekezet

Kontakt személy: 
Lacziné Somogyi Tímea Anna
Helyszín: 
Mezei Utcai Közösségi Ház
Mezei utca
Kecskemét
Magyarország
Telefon: 70/660-8825
HU
Támogatók: 
HEKS
Témák: 
társadalmi vállalkozás