Permaculture Design Course - Permakultúra tábor Kunszálláson

Időpont: 
péntek, 2017, augusztus 18 - 09:00csütörtök, 2017, augusztus 31 - 17:00
Helyszín: 
A Tanya Kunszállás

Már biztos sokan kíváncsiak vagytok, hogy mi történik Dóri híres kunszállási tanyáján idén. A tavalyihoz hasonló nemeztközi ifjúsági csere most nem lesz, de nem kell aggódni, nem maradt üresen a programnaptár, Dóri tanyája ugyanis idén egy két hetes permakultúra képzésnek (Permaculture Design Course) fog otthont adni augusztus 18. és 31. között.

Az egyik fontos dolog, amit tudnotok kell, hogy a képzés angol nyelvű. A másik pedig, mivel ez egy nemzetközi akkreditált képzés, a résztvétel anyagi hozzájáruláshoz kötött, díja 200 és 600 euró között mozog, a résztvevő anyagi lehetőségeihez mérten.

A képzés vezetője Rakesh “Rootsman Rak”, egy tapasztalat permakultúra tervező, képző lesz, aki szakértője a erdőkerteknek, emellett jóga oktató és reggae DJ.

 

Ez egy összetett, sokoldalú, és mint látjátok, hosszú képzés. Jó hír azoknak, akik ezt nem tudnák vállalni, hogy a hétvégéken mindenki számára nyílt programokon külön-külön is részt lehet venni. A különprogramok 'ára' napi 20 és 70 euró között mozog, szintén az anyagi lehetőségek függvényében kérik a képzők a hozzájárulásotokat.

Témák a nyílt napokon:

  • augusztus 18: Szociokrácia
    (A szociokrácia egy pontosan meghatározott, információ alapú, együttműködő döntéshozatali módszer, ami bizalmat és megértést alakít ki a közösség tagjai között)
  • augusztus 19-20: Bevezetés a permakultúrába 
  • augusztus 26: Erdőkert
  • augusztus 27: Talaj, regenerálás, tápanyaghálózat 

A tábor részletes programját ebben a facebook eseményben találjátok, továbbá itt részletesen olvashattok a jelentkezés módjáról, a nyílt napokról és magáról a PDC-ről.

 

 

 

 

Címkék: