2014. feb 3.

Találkozás ismeretlen ismerősökkel!

 

Magyarország innovativ kisközösségek térképe - alakul!2014. február 21.-22. Kisközösségek Átalakulásban Katalizátor találkozó - Budapest Grund

15 jó gyakorlattal rendelkező közösség 40 ember Magyarország legkülönbözőbb helyeiről. Még sohasem találkoztak, mégis van bennük valami közös……..

 A Védegylet és a Profilantrop Egyesület csapat tagjai 2013-ban, olyan közösségekkel, csoportokkal, településekkel vették fel a kapcsolatot, akik alulról szerveződtek és valamilyen JÓ GYAKORLATTAL rendelkeztek a helyi élelmiszer ellátásban, energia ellátásban, illetve helyi zöld gazdaság erősítésben. A cél, hogy a bekapcsolódó csapatok a megismerkedésen túl, megosszák és tanuljanak egymás tapasztalataiból.

 

Az ELSŐ KATALIZÁTOR TALÁLKOZÓRA, olyan személyek érkeztek, akiket a közösségük jelölt ki a feladatra, hogy a találkozón képviseljék közösségüket és közvetítsék az ott elhangzottakat. A következő 1,5 évben, ők segítik majd a közösségüket az önszerveződésben és legalább egy Jó Gyakorlat létrehívásában. 

 

Mi a közös bennük? Kik ezek a közösségek? Kövesd figyelemmel a bejegyzéseinket!

 

 

 

Hozzászólások

On the Way HomeUtazáshoz, látogatáshoz.....

A közösségek katalizátorai a találkozón megismerkedtek egymással és a közösségek által folytatott munkával.

Most itt a lehetőség, hogy meglátogassák egymást és a helyszínen lessék el a praktikákat és találkozzanak egy-egy közösség tagjaival is.

Minden közösség magának szervezi a látogatást. 

Nemsokára útra kelnek.......