Tessék csak! helyi vásárlói közösség

A Tessék Csak! Kártyával megerősítjük a helyi közösséget azáltal, hogy a helyi üzleti kultúrát fejlesztjük. Ez úgy néz ki, hogy a vásárlók egy jelképes összegért beszállnak a vásárlóközösségbe, ezáltal kedvezményben részesülnek helyi kis vállalkozásoknál, például a piacon vagy a cipésznél. A kártya árának kifizetésével hozzájárulnak a helyi gazdaság erősítéséhez. Segitünk a helyi kis vállalkozókat népszerűsíteni, tanácsokat adunk nekik hogyan lehet érvényesülni a nagy vállalatok mellet. Kézműves magyar árukat is próbálunk támogatni a programon keresztül. Közösségünk fejlesztése motivál bennünket, valamint az egészséges életmód, és a környezetvédelem. Ezt mind kiszínezzük nagyon kreatív programokkal. A „TESSÉK CSAK!” PROGRAM olyan országos programmá szeretne válni, amely a helyi gazdaságot erősíti, hogy több lábon állhasson...

Mivel társadalmi vállalkozás van a közösség mögött, szem előtt kell tartani, hogy ez egyfajta "üzlet", de a társadalmi céljaink egyértelműek, és abban hiszünk, hogy normális megélhetést kell adni azoknak, akik a közösségükért tesznek!

A kezdet: 
baráti körből nőtt ki
Mi hozott titeket össze?: 

Személyesen, a rossz minőségű élelmiszer és a vásárlási kultúra megváltoztatása. Emellett, a multikkal szemben alternatívát akarunk létrehozni és támogatni, hogy a gazdaság sokrétegű legyen, vagy maradjon... A helyi vállalkozásokat és a helyi vásárlókat akartuk összekapcsolni, az egymásra találásban segítünk.

Amire büszkék vagyunk: 

Arra, hogy a piacon, egy este alatt kb. 20-an csatlakoztak mint Tessék Csak! kártya elfogadó hely. Ez azért volt fontos, mert éreztem, hogy létjogosultsága van, megfogalmazódott rá az igény. Nem csak egy pár ember gondolja, hogy ennek van értelme. A visszajelzések is jól esnek, hogy nagyon szeretik a kártyát használni, és remek programokat találunk ki. Nem csak a kedvezmény fontos, hanem inkább a helyhez tartozás.

A legjobb pillanat: 

A "Villás reggeli" közös disznóvágás, ami népszerűsítette a helyi piacot. Mindent amit megettünk onnan származott. A piacon árusítók bemutathatták szakmai felkészültségüket. A másik, amit említeni kell a "Költs egy napot Wekerlén! Garázsvásár Fesztivál". Ebben az volt az új, hogy baráti hangulatban a lakosság is tudott magának egy kis bevételt termelni. Olyan volt mint egy kincskereső játék.

Jó tanács: 

Keress magadnak helyben hiteles partnereket! Ahol csak lehet meg kell jeleni! (például, most egy film forgatásban is részt vettünk!) Ne akarj meggazdagodni belőle!

Együttműködés további közösségekkel: 

Wekerlén bevezettük, most tovább tudjuk adni a tudást és a tanulságokat. Ez egy társadalmi vállalkozásként működik, és a rendszer nagyon könnyen bövíthető - a szoftver készen van hozzá, létrehoztunk egy nagyon profi, közös arculatot, helyi vásárlókártyákat is tudunk legyártani. Nagyon szívesen tartunk előadást olyan közösségeknek, önkormányzatoknak, szervezeteknek, akik szeretnék ezt a programot elindítani saját lakóközösségükben. De először, nézd meg a honlapunkat és facebook oldalunkat!

Együttműködések: 

Átalakuló Wekerle, Wekerle társaskör, Magyar Kollégium, sok más civil szervezet. A helyi önkormányzat. A helyi újság.

Wekerletelep
Szondi tér 1
1192 Budapest
Telefon: +36 30 963 9203
Kapcsolattartó: 
Szeghi Gábor
Tagok száma: 
240
Témák: 
közösségi élelmiszertermelés
közösség által támogatott mezőgazdaság
helyi termelői piac
helyi pénz / cserebere / időbank
társadalmi vállalkozás
Egyéb témák: 
helyi vállálkozások, gazdasági környezet élénkítése, gazdasági model kisérlet