XII. Nyári Egyetem és KÖRFESZT a közösségi részvétel fejlesztéséért

Időpont: 
csütörtök, 2015, július 30 - 12:00 - vasárnap, 2015, augusztus 2 - 12:00
Helyszín: 

Mindannyian ismerünk hétköznapi hősöket, akik nap, mint nap tesznek a közjóért nagyvárosi lakótelepeken, belvárosi szubkultúrákban vagy kis falvakban, romatelepeken. Mi az, ami birtokukban van, mi, vagy ki adja nekik munkájukhoz a tudást, az erőt?

Tudjuk, hogy az ember közösségi lény. De hol vannak azok a közösségek, melyek bátorítják, segítik az egyént, közös célokat és eszközöket képesek keresni és találni közös jól-létünk és a részvétel fejlesztése érdekében?  

Tudjuk, hogy társadalmi és természeti környezetünk a jelenlegi formában nem fenntartható mélyreható változások, változtatások nélkül. Tudjuk azt is, hogy sok kicsi sokra megy – mindannyian egyéni felelősséget hordozunk ezekben a kölcsönösségen alapuló függési rendszerekben. De képesek vagyunk-e változni, változtatni, ha erre van szükség? XII. Nyári Egyetemünkön, mely ezúttal a Közösségi Önsegítő Rendszerek Fesztiválja (KÖRFESZT) is egyben, többek között ezeket a témákat járjuk körbe előadások, szakmai műhelyek, közös cselekvések segítségével, illetve a mindennapi életben hasznosítható gyakorlati megoldások bemutatásával. S, hogy mindez oldott légkörben történhessen, felvonultatjuk a fenntartható szórakozás, sportolás és közösségi együttlét számos lehetőségét. 

A KÖRFESZT-en a kisközösségek akik a Kisközösségek Átalakulásban programban vettek részt a program tanulságokról, lehetöségekről és nehézségekről beszámolnak. A norvég partner szervezetunktől is érkezik egy vendégunk, aki segit nekünk magunkat és a munkánkat látni, elemezni és értékelni, egy norvég civil szervezet "szemmel".

A rendezvényről praktikusan:
ideje: 2015. július 30 – augusztus 2. (déltől-délig)
helyszíne: Civil Kollégium terei és kertje (Kunbábony) 
főszervezői: Közösségfejlesztők Egyesülete, Profilantrop Egyesület, Védegylet
társszervezői: Civil Kollégium Alapítvány, SZÖVETSÉG a közösségi részvétel fejlesztéséért
támogatója: Norvég Civil Alap

Szeretettel várunk mindenkit, aki szerint változtatni kell, aki maga is kész ezen elgondolkodni és válaszaiban nyitott a közösségi megoldások keresésére! 

Bővebb infó hamarosan itt: kunbabonyinye.blogspot.hu, érdeklődő leveleket meg ide várunk: kunbabonyinye (kukac) gmail.com.

A részvétel REGISZTRÁCIÓHOZ kötött! 

Nézz meg bennünket facebookon! 

Az első KÖRFESZTről itt lehet olvasni!