Horváth Ernőné Évi

Horváth Ernőné Évi

Horváth Ernőné Évi, Nem Adom Fel Kázsmárk Egyesület.

Életem azon szakaszán, amikor lehetőségem volt munkát vállalni földműveléssel foglalkoztam és egy kertészetnél dolgoztam. Folyamatosan műveltem a kertem és arra gondoltam, megpróbálom a rászoruló családokat is arra motiválni, hogy saját kertjüket műveljék. Mindig engem kerestek, hogyha szükségük volt zöldségre és én adtam nekik. Aztán hallottam, hogy szégyellik, hogy ők nem művelték földet, így elértem, amit akartam: hogy kövessenek. De sajnos visszaesett a lelkesedés, mert nem volt pénzük vetőmagokra.

Így indultam a kisebbségi önkormányzat vezetéséért, amit meg is nyertem, ezután lehetőségem volt folyamatosan pályázatokat beadni. Mindenkinek lett gyümölcse, mindenki dolgozott; zöldséget főztük és savanyúságot készítettünk eladásra.

Úgy gondoltam, szükség van arra, hogy a gyerekeknek és a felnőtteknek tanuljanak. Létre hoztam a Nem Adom Fel Kázsmárk Egyesületet és kialakítottunk egy tanodát, ahol segítettünk a gyerekeknek eldönteni, milyen szakmára alkalmasak és felnőtt képzéseket is indítottunk. A célunk, hogy csökkentsük az aluliskolázottságot.

Több településen is dolgoztam mélyszegénység felszámolásával kapcsolatos pályázatban mentorként és mint szociális munkás. Jelenleg nem dolgozom, a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumba járok és érettségizni készülök.